Slip kreativiteten løs i Aarhus Valgmenighed d. 13.03.2021

Kreativ fordybelsesdag i Aarhus valgmenighed

(Kun hvis Coronaen tillader det)

D. 13.03.2021 fra kl.10 - 16

Kreativiteten er Guds gave til os, den er en skabende og helende kraft som bor i os alle og vi er skabt til at skabe. Du inviteres til en farverig og kreativ dag med mulighed for at udtrykke sig gennem forskellige materialer bl.a. akrylmaling, farveblyanter, collage eller skrivning m.m. Det kræver ingen forudsætninger at deltage. Inspirationen vil bl.a. ske gennem fordybelse i en enkel og kort bibelsk tekst ved brug af Lectio Divina, der er en traditionel benediktinerpraksis. Jeg vil være tilstede med vejledning og inspiration dagen igennem.

Min baggrund for at arrangere denne dag er, at jeg brænder for at forene kunst og kristen spiritualitet. Jeg holder af at skabe et rum hvor kreativiteten kan udfolde sig. Jeg er uddannet kunstpædagog og kunstner og er bl.a. kunstnerisk vejleder på en kreativ retræte hvert år.

Du behøver ikke at have noget med og du er velkommen til at tage dine egne materialer med. Husk at medbringe en madpakke. Te og kaffe sørger kirken for.

Tilmelding senest d. 11.3 til Birgitte på mail: birgitte@futtrup.name eller sms: 25850300

Pris: 125 kr.

Jeg glæder mig til at være sammen med jer

Du er velkommen til at ringe til mig for mere info på:

Birgit Elmon tlf. 27286914 - www.birgitelmon.dk

Kreativ retræte på Ådalen d. 18 - 21.4.2021

Kreativ retræte 

Vi er skabt til at skabe, og vi rummer hver især en skaberkraft i os. På denne retræte har du mulighed for at udtrykke dig kreativt, lege og fordybe dig i processen på mange forskellige måder. Det handler om at få skabt indtryk til udtryk og finde ind til dit eget kreative udtryk. Inspiration vil bl.a. ske via billedmeditationer og keltisk morgen og aftenbøn. Alle er velkomne – det kræver ingen forudsætninger for at være med. Du er velkommen til at tage dine egne materialer med, der er bl.a. akrylmaling, forskellige farver og tegnematerialer, papir og ler til rådighed. Retræten foregår i en ramme af stilhed.

Retræteledere: Johannes og Heidi Lind Pedersen samt Birgit Elmon som kunstnerisk vejleder

For mere info se her: https://aadalenretraete.dk/event/kreativ-retraete-2-2021-04-18/

Kreativ retræte i Norge på Præstegården

Kreativ retræte på Præstegården i Norge

Et utrolig smukt sted med en dejlig atmosfære:)

26 – 29.8. Kreativ retreat
Kreativiteten er Guds gave til os, den er en skabende og helende kraft, der bor i os alle og vi er skabt til at skabe. På denne retræte inviteres du til at udtrykke dig kreativt, lege og fordybe dig i processen på mange forskellige måder. Det handler om at gå fra indtryk til udtryk og finde ind til dit eget kreative udtryk. Alle er velkomne – det kræver ingen forudsætning for at være med. Du er velkommen til at tage dine egne materialer med, eller bruke akrylmaling, forskellige farver og tegnematerialer, papir og ler som er til rådighed. Det vil også være mulighet for å bruke naturen; «land art».

Leder: Birgit Elmon:  Jeg brænder for at skabe rammer hvor kreativiteten kan udfolde sig og gro. Når kunst og kristen spiritualitet mødes oplever jeg, at der opstår et rum hvor jeg kan få lov til at være det mennesker jeg er med de muligheder og begrænsninger jeg rummer. Et mødested hvor jeg har mulighed for at tage livtag med de udfordringer som livet byder mig.

Jeg har bl.a. en uddannelse som diakon, kunstner og kunstpædagog og har i flere år afholdt en kreativ retræte på Ådalen retræte i Dk. For mere info se: www.birgitelmon.dk

Veiledene pris: 3800 kr ( + evt 500 kr til materiell)

 Tilmelding: https://www.prestegarden.no/program-hva-skjer-pa-prestegarden/

Billedmeditation:

Hæftet handler om hvordan du kan bruge kunst som en vej til indre fordybelse. Jeg fortæller min egen historie om hvordan jeg stødte på det at meditere over billeder og hvilken stor betydning det har fået for mig. Jeg har skrevet lidt omkring teorien bag. Samtidig er der en praktisk guide til hvordan du selv kan bruge kunst i din stilletid eller i en gruppesammenhæng.

Hæftet er udgivet af Areopagos og koster kun 25 kr Bestil her:  https://dansk.areopagos.dk/butik/vare/billedmeditation/